Carrot Cake Cookie Sandwiches




Een hele mond vol, zowel de naam als het koekje... Hier heb ik eens 50 van gebakken voor De Wereld Draait Door. Ze vonden ze heerlijk :-) Hier nog een reactie van een afhaler: "These carrot cake cookies were the bomb! Oh my gosh, I couldn't contain myself, I ate two straight away! Thanks :D"

Voor het recept, klik door!
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Zet 2 kommen klaar.
Doe in 1 kom de volgende dingen:

  • 130 gram bloem
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kardemom
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zuiveringszout (Oftewel baking soda, kun je kopen bij de Etos, heb je het niet, gewoon weglaten :-))
  • 1/2 tl zout

Deze ingrediënten roer je in een kom even door elkaar.
In de 2 kom doe je:

  • 100 gr bruine suiker
  • 115 gr boter
Mix dit 3 minuten.
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract (of de zaadjes van 1 boon)
Mixen tot het ei is opgenomen en doe dan de eerdere geroerde droge ingrediënten erbij, mix kort.
Voeg nu laatste ingredienten toe:
  • 130 gr geraspte wortel (koop het geraspt of gebruik een keukenmachine)
  • 70 gr rozijnen
  • 60 gr walnoten
Roer dit door. Dit goedje is lekker plakkerig. Je pakt nu een rol bakpapier of plastic folie. Leg op een schoon aanrecht een stuk langer dan je onderarm neer. Schep in het midden je deegmix. Laat aan de uiteinden ruimte vrij. Rol het deeg in de folie, en draai de uiteinden dicht. Ze krijg je een "worst" van ongeveer 5 cm dik. Deze leg je in de vriezer (3 maanden houdbaar) of in de koelkast (30 minuten koelen)

Haal de gekoelde rol uit de vriezer of koelkast. Snijd er plakjes van van 1,5 cm. Leg ze iets uit elkaar op een bakplaat. Bak ze voor 15 minuten. Ze moeten een beetje kleuren. Ik bak ze nét lang genoeg om gaar te zijn, dan blijven ze lekker chewy.

En nu het moeilijkste... Ze moeten helemaal afkoelen, en zijn eigenlijk de dag erna het lekkerst. (echt!!)

Voor tussen de koekjes:
  • 200 gr monchou of roomkaas 
  • limoenrasp van 1/2 en een eetlepel sap 
  • en wat eetlepels poedersuiker 
Roer dit door elkaar proef en voeg toe tot het een beetje zoet en een beetje zuur is en smeer dat tussen 2 koekjes. Zucht... YAM!




Geen opmerkingen: