Vegan pad thai

Dit eten we de laatste tijd erg vaak.
Het recept wisselt nogal qua ingrediënten, maar is elke keer weer heerlijk!
Dit recept is plantaardig en onbewerkt, suiker en olie vrij.

Nodig voor 3 personen:
- volkoren rijstnoodles

Voor de saus;
- 2 zachte medjoul dadels, pit verwijderen.
- verse gember, 4 cm
- 2 of 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel tamarinde (te koop bij de toko, eventueel vervangen door limoensap)
- 4 eetlepels tamari of sojasaus
- limoenrasp van een kwart limoen
- water

Groenten (niet alles is nodig, tauge hoort wel echt. Kies er ongeveer 3)
- taugé
- paksoi
- tuinbonen
- doperwten
- paprika

Extra's
- pinda's, gebakken
- rauwe lente ui in ringetjes
- verse koriander
- gebakken tofu (niet nodig, ik eet het vaak zonder)

Hoe:
Doe alles voor de saus in een blender en mix grondig. Voeg water toe tot je een ietwat lobbige saus krijgt. Proef en voeg limoensap toe naar smaak

Kook de noodles, spoel af.

Bak de groenten kort, voeg saus en noodles toe.
Roer, sprinkel extra's en eetse!

Geen opmerkingen: